Zalmtartaar met mierikswortel-mayonaise

Ingrediënten 4 personen


• 1 citroen (schoongeboend)
• 300 g verse zalmfilet
• 8 g verse dille
• 3 takjes verse platte peterselie
• 1 bosui
• 2 el kappertjes
• 1 el traditionele olijfolie
• 2 el mayonaise
• 2 tl mierikswortel in pot

Bereiding


1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
2. Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm. Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor
garnering.
3. Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn.
4. Snijd de kappertjes grof. Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom  met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar.
5. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6. Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.
7. Zet de kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder
de ringvorm. Maak zo de andere zalmtartaartjes.
8. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille. Serveer de
rest van de mierikswortelmayonaise er in een kommetje bij.


Bereidingstip:


Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren bereiden t/m het maken van de mierikswortelmayonaise. Bewaar
afgedekt in de koelkast en ga voor het serveren verder met het vullen van de kookringen.

Heb je geen kookring, dan kun je ook een kopje bekleden met vershoudfolie, daarin het zalmmengsel
scheppen en dit vervolgens omkeren op een bord. Het heet dan een timbaaltje.
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik