
Speculoos Mousse
Een luchtig en romig dessert met de volle, kruidige smaak van speculoos.
Afgewerkt met een crunchy topping van verkruimelde speculooskoekjes. Pure verwennerij!

Speculoos Mousse Recept
Ingrediënten:
-
250 g speculoospasta (smooth of crunchy)
-
250 g mascarpone
-
250 ml slagroom
-
2 eetlepels poedersuiker (optioneel, naar smaak)
-
Verkruimelde speculooskoekjes voor garnering (optioneel)

Bereiding:
-
Speculoospasta en mascarpone mengen
Doe de speculoospasta en mascarpone in een grote kom. Meng goed met een spatel of garde tot een gladde, romige massa. -
Slagroom kloppen
Klop de slagroom stevig op. Voeg de poedersuiker toe als je de mousse wat zoeter wilt maken. -
Combineren
Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het speculoosmengsel. Zorg ervoor dat het luchtig blijft. -
Serveren
Schep de mousse in mooie glaasjes of kommetjes. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. -
Garneren
Bestrooi vlak voor het serveren met verkruimelde speculooskoekjes of voeg een heel koekje toe als decoratie.
Serveerideeën:
-
Voeg een toef slagroom toe voor extra luxe.
-
Gebruik karamel drizzle of een snufje kaneel voor een twist.