pompoen cheesecake met gekarameliseerde pompoen en pompoensorbret

Dit dessert bestaat uit: 

  • Pompoen cheesecake
  • Gekarameliseerde pompoen
  • Krokantje van pompoen
  • Jelly van pompoen
  • Montage met o.a. spicy pompoensorbet, salty caramel crumble en fruit

BENODIGDHEDEN:

Pompoen cheesecake

  • ·         700 gram roomkaas
  • ·         ​200 gram suiker
  • ·         50 gram pompoensiroop+

Monin pumpkin spice verkrijgbaar bij de horeca groothandel of betere drankenhandel

  • ·         5 eidooiers
  • ·         3 eieren
  • ·         60 gram bloem
  • ·         450 gram pompoenpuree

Boiron pompoen puree verkrijgbaar bij de horeca groothandel

  • ·          silicone mal bloom 120

verkrijgbaar bij de horeca groothandel of op  https://shop.silikomart.com/en/home

Maar kan ook in een andere vorm rond bijvoorbeeld

Gekarameliseerde pompoen

  • ·         pompoenblokjes
  • ·         olijfolie
  • ·         suiker

 

Jelly van pompoen

  • ·         100 gram pompoenpuree
  • ·         2 gram agar
  • ·         20 gram suiker

 

Gekarameliseerde pompoen

  • ·         pompoenblokjes
  • ·         olijfolie
  • ·         suiker

 

 

Krokantje van pompoen

  • ·         450 gram pompoenpuree
  • ·         70 gram suiker
  • ·         8 gram emulbinder

Emulbinder is een blend van diverse zetmelen en daardoor breed toepasbaar. Het product geeft textuur aan glutenvrij brood, koekjes en cake. Emulbinder kan ook gebruikt worden voor het maken van hartige krokantjes.

 

BEREIDING:

Pompoen cheesecake

  1. Sla de roomkaas luchtig in een keukenmachine.
  2. Voeg de suiker en pompoensiroop toe.
  3. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe.
  4. Spatel als laatste de bloem en de pompoenpuree door de roomkaasmassa.
  5. Vul de siliconen mal tot aan de rand en dek af met een laagje plasticfolie.
  6. Stoom de cheesecake in een oven van 82°C gedurende 25 minuten.
  7. Koel terug en plaats daarna in de (shock)vriezer.
  8. Haal uit de siliconen mal en bewaar in de vriezer.
  9. Laat in de koeling ontdooien voor gebruik.

 

Gekarameliseerde pompoen

  1. Bak de pompoenblokjes aan in een beetje olijfolie.
  2. Strooi de suiker over de pompoenblokjes en karamelliseer kort.
  3. Koel terug en bewaar in de koeling.

 

Krokantje van pompoen

  1. Draai alle ingrediënten fijn in een blender en verhit daarna in een pannetje naar 80°C.
  2. Plaats in de koeling of vriezer tot gebruik.
  3. Laat na het invriezen ontdooien in de koeling.
  4. Strijk in een malletje en bak af op 130°C gedurende 12 minuten.

Jelly van pompoen

  1. Meng alle ingrediënten met behulp van een staafmixer of blender.