Chinese tomatensoep met kip
Ingrediënten
- 750 g Roma tomaten
- 600 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel suiker (naar smaak)
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels azijn
- ½ theelepel sambal
- 2 cm gember
- 50 gr noedels
- 250 gr kip
- 2 bosuien
- 100 gr taugé
Bereiding
- Kook de kipfilet in ca 15 minuten gaar in een pan met 600 ml water schuim het af.
- Haal de kipfilet eruit en pluk de kip het vocht bewaar je voor later in het recept
- Hak de ui, gember en knoflook fijn.
- Fruit deze aan in een soeppan met een beetje olie.
- Roer de tomatenpuree er door en ontzuur deze .
- Voeg de ketjap, suiker, azijn en een klein beetje sambal toe..
- Snijd de tomaten in grove stukken en voeg met zaadjes en vocht en al toe aan de pan.
- Bak een paar min aan en voeg dan het kookvocht van de kipfilet en bouillonblokje toe. Laat 10 minuten pruttelen.
- Mix de soep fijn met de staafmixer.
- Voeg de noedels toe en kook deze een paar minuten zachtjes mee in de soep.
- Voeg de kip toe aan de soep. Hak de bosui in ringetjes.
- Serveer de soep met de bosui en taugé.
Tip:
Wil je de soep iets dikker hebben dan voeg je een ½ eetlepel maïzena toe na het pureren.
Als je van een zoetere soep houdt kun je altijd meer suiker gebruiken