Susanna’s zelfgemaakte loempia’s
Ingrediënten
- 1 pak met 40 loempia vellen (ontdooid)
- 150 gr prei (fijngesneden)
- 150 gr peen julienne (reepjes)
- 125 gr taugé
- 1 stukje gember
- 3 teentjes knoflook
- 75 gr rijstnoedels (gekookt)
- 500gr kippengehakt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 kleine maggi blokjes
- 1 eetlepel azijn
- Olie om te frituren
Bereiding
- Laat de loempiavellen ontdooien onder een iets vochtige doek.
- Snijd de knoflook en gember fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie.
- Doe het kippen gehakt erbij en bak deze rul.
- Voeg sojasaus , ketjap manis , azijn en de maggi blokjes toe
- Voeg de prei en wortel toe en bak een minuutje mee.
- Roer ook de taugé er door.
- Laat nu de vulling afkoelen
- Neem 2 loempiavellen en leg deze op elkaar (je kunt ook 1 vel gebruiken voor dunne loempia’s).
- Draai het vierkant met de punt naar je toe en verdeel een beetje van de vulling en noedels er op aan het begin.
- Vouw de punt er overheen en rol op tot de helft. Vouw dan ook de rechter en linker punt naar binnen en rol de loempia verder op.
- Besmeer de bovenste punt met wat eiwit en rol de loempia helemaal op en druk goed dicht werk zo de vulling op
- Verhit de frituurpan op ca. 180 graden. Frituur de loempia’s 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. De loempia's zijn lekker met een sweet chili saus.
Tip:
Vervang het kipgehakt ook eens door ham of kipstukjes of gebruik ei of tofu voor een vegetarische loempia. Een pepertje erbij voor een pittige loempia
![](https://primary.jwwb.nl/public/s/a/t/temp-ftkikbytisgdyrftepdn/iyer3q/SusannedeBont1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=605%2C806%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=339&height=452)
![](https://primary.jwwb.nl/public/s/a/t/temp-ftkikbytisgdyrftepdn/lrrgje/SusannedeBont2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=605%2C806%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=339&height=452)
![](https://primary.jwwb.nl/public/s/a/t/temp-ftkikbytisgdyrftepdn/f6fuon/SusannedeBont3.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=605%2C806%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=339&height=452)