Gevulde courgette met garnalen en bloemkoolcouscous
Ingrediënten
2 courgettes
1 kleine bloemkool of 400 gr kant-en-klare bloemkoolrijst
1 eetlepel olijfolie
1 oranje paprika, in blokje
1 prei, in halve ringen
1 ui, fijngehakt
200 gr garnalen
1 eetlepel ras el hanout
Benodigdheden
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit met een lepel.
Verdeel de bloemkool in roosjes, en hak tot fijne korrels in een keukenmachine (tenzij je kant-en-klare bloemkoolrijst hebt gekocht).
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst, paprika, prei en ui al omscheppend 3 minuten. Voeg als laatste de garnalen en ras el hanout toe en bak 1 minuut mee.
Vul de courgette met het mengsel en leg de helften in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de oven, zo behoudt de courgette een lekkere bite.
tip: je kunt ook de uitgeholde courgette helften al een paar minuten in de oven bakken voordat je ze vult als je ze verder gaar wil hebben.