Romige Witlofsoep

Lekkere romige witlofsoep met stukjes amandel en peterselie

Ingrediënten

1 uitje

3 stronkjes witlof

30 gr boter

30 gr bloem

400 ml kippenbouillon

200 ml melk

200 ml slagroom

100 ml creme fraiche

Peterselie, fijngehakt

1 blaadje laurier

Peper en zout

 

Bereiding

Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Verhit de boter en fruit de ui.

Bak daarna de reepjes witlof een paar minuten mee.

Strooi de bloem over de witlof en ui en roer goed door.

Giet daarna de melk, room en de bouillon er bij, en voeg het blaadje laurier toe.

Blijf goed roeren totdat de soep indikt. Laat de soep ongeveer 10 min zachtjes pruttelen.

Eventueel kan men de soep pureren

Haal het blaadje laurier er uit.

Roer de creme fraiche er door. Breng op smaak met peper en zout.

Mocht de soep nog een beetje een bittere nasmaak hebben kun je er een lepeltje suiker aan toevoegen. 

Schep de soep in 4 kommen of borden en bestrooi met stukjes  peterselie.